Call: Email:

Zeer jonge sletjes te klein kutje


zeer jonge sletjes te klein kutje

...

Natte zwarte kut vette slet

zeer jonge sletjes te klein kutje

...


Wanneer schaamhaar begint te groeien, is er in het begin sprake van weinig gekrulde haartjes langs de schaamlippen, langzaam breidt dit zich dan naar opzij en naar boven uit. Dit proces duurt enkele jaren. Jouw dochter is 8 jaar en begint nu met het ontwikkelen van schaamhaar; op zich is dat relatief vroeg maar geen ongewoon verschijnsel. Wanneer zij naast wat schaamharen ook andere puberteitsontwikkelingen heeft, zoals het groeien van de borsten, is het verstandig om naar de huisarts te gaan zodat hij of zij kan controleren of jouw dochter erg vooruitloopt qua puberteit.

Het feit dat zij zich tijdens zwemles sneller schaamt en het prettig vindt te masturberen heeft niets te maken met een vervroegde puberteit. Andere kinderen doen dit heel weinig of juist stiekem, omdat zij hierbij toch een gevoel van schaamte hebben. Meer artikelen van deze deskundige. Vraag een nieuw wachtwoord aan. Meld je dan nu aan op JM ouders. Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

Dochter eerste schaamharen Beantwoord door: Tips van de redactie. Knuffelen en Lichamelijke Affectie. De combinatie van dit e-mailadres en wachtwoord is bij ons niet bekend. Met deze gegevens kan je niet inloggen. Heb je je profiel al geactiveerd, met de ontvangen email? Wachtwoord vergeten Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen of aanmelden. Super vervelend, we know! Borstgroei heeft ze nog niet. Ik heb poep in mijn broek, zei ze.

Lisette was gaan menstrueren. Zij was ook heel verbaasd. Zo jong had ook de juf nog nooit meegemaakt. Ina bracht een bezoek aan de huisarts. Ook die stelde vast dat Lisette vroeg in de puberteit was gekomen.

Meteen werd het verband gelegd met het syndroom van Ohdo, zegt Ina. Door een fout in het genetisch materiaal heeft Lisette een heel lage weerstand. Ze heeft weinig spierkracht, is klein en praat heel weinig. En ze is snel heel erg moe. Lisette krijgt vanwege haar vroege puberteit de zogeheten prikpil toegediend. Die zorgt ervoor dat haar menstruatie stopt. Hoe is het om moeder te zijn van zo'n zorgenkind?

Lisette vertoont soms typisch pubergedrag.